home  

'GLOEI' - 2013

Aan het IJ in Amsterdam staat Pakhuis Wilhelmina, een broedplaats voor kunstenaars. Het gebouw gaat schuil onder een massief nieuwbouwproject. Om Wilhelmina weer zichtbaar te maken hebben Michiel Huijsman en Annet Bult een grote lamp geplaatst op het dak van het gebouw. De lamp wordt gevoed met de energie van de sporters van het fitnesscentrum op de begane grond van het Pakhuis. Hoe meer inspanning de sporters leveren, des te feller brandt de lamp.

waar mensen hun energie graag brengen


Vanuit het fitnesscentrum wordt de energie via een lichtlijn zichtbaar naar buiten, langs de gevel omhoog, naar de lamp op het dak geleid. Op de installatie is een accu aangesloten zodat de lamp 's avonds nog even na kan gloeien met de energie van de dag.
Alle opgedane kennis wordt via internet beschikbaar gemaakt voor anderen / andere projecten.

Er zijn plaatsen in de samenleving waar een tekort is aan mankracht of energie (ziekenhuizen, verzorgingshuizen, bejaardenhuizen) en plaatsen waar mensen hun energie graag naar toe brengen (fitness- en sportcentra).
Heb je teveel energie of kom je juist tekort ? Twitter je bericht met #energie en het verschijnt real-time op een groot beeldscherm in het fitnesscentrum.

Met dank aan Fonds BKVB, Stichting Doen, AFK, Fit4less